Ingrediente pentru blat:
- 6 oua
- 10 linguri de faina
- 10 linguri de zahar
- 4 linguri de ulei
- 1 pliculet de praf de copt
- 500 gr ciocolata alba
- 400 ml frisca lichida
- 1 ananas mediu
Pentru blat separam cele 6 oua, batem bine albusurile cu un mixer pana se intaresc, apoi adaugam zaharul treptat pana ce albusurile devin lucioase si tari. Sparat amestecam uleiul cu galbenusurile si le adaugam treptat peste albusuri, amestecand usor de jos in sus. In cele din urma amestecam praful de copt cu faina si le adaugam treptat peste compozitia de albusuri cu galbenusuri. Amestecam cu miscari largi de jos in sus, avand grija sa nu se lasa albusurile. Punem aluatul intr-o tava de tort tapetata cu hartie de copt si coacem blatul la foc potrivit pentru 30 de minute sau pana ce o scobitoare introdusa in mijlocul blatului iese curata. Scoatem blatul din forma il lasam sa se raceasca bine si il taiem in 3 parti egale (vezi video).
Asamblare: asezam intr-un platou inelul tavii de tort si asezam in el prima parte a blatului. Insiropam cu putin suc de ananas, punem un strat generos de crema iar peste crema asezam bucatile de ananas. Continuam astfel si cu cea de-a doua parte a tortului terminand cu ultima parte a blatului. Pastram un sfert din crema pentru a-l decoara. Se lasa tortul la frigider pentru cel putin 4 ore si se decoreaza dupa bunul plac. Pentru varianta mea de decor urmariti video-ul.
Vezi video ! prima parte 1/2
Vezi video ! partea a doua 2/2
Sursa acestei retete este blogul http://jamilas-cuisine.blogspot.ro/
BUNA ZIUA DOAMNA JAMILA. AM O ,, MARE ,, PROBLEMA . SPER SA MA LAMURITI DVS. IN BOLUL UNDE ESTE CREMA PT. TORT MI SE PARE PUTINA CREMA .IN SCHIMB CIND ATI INCEPUT SA ASAMBLATI TORTUL , MI SE PARE CA ESTE MAI MULTA CREMA , SI IN INTERIORUL TORTULUI SI IN EXTERIOR CIND IMBRACATI TORTUL. POATE GRESESC , NU STIU SIGUR. VREAU DOAR SFATUL DVS. CA SA NU DAU GRES , CIND FAC TORTUL. VA MULTUMESC ANTICIPAT .
RăspundețiȘtergere