Ingrediente :
200 g unt
3 galbenusuri
1 vanilie
180 g zahar pudra
1/2 lingurita de bicarbonat stins in otet
un strop de sare
faina cat cuprinde
gem,marmelada sau dulceata (ce doriti)
Pentru decor :
50 g ciocolata neagra
50 g ciocolata alba
Untul lasat la temperatura camerei se mixeaza cu zaharul farin si vanilia pana se inspumeaza .Adaug galbenusurile ,sarea ,bicarbonatul stins in otet si amestec.Pun faina pana se f-za un aluat care cade greu dupa lingura (o crema groasa).
Cu o lingurita am format fursecuri mici in forma tapetata cu hartie de copt .
Coacem la foc potrivit pana se maronesc usor pe margini.Se usuca cand le scoatem afara,asa ca nu le lasam sa se coaca prea mult in cuptor .
Cand sunt reci le lipim,cate doua, cu gem si le glazuram cu ciocolata topita ,neagra si alba !
Le pastrez la temperatura camerei ,intr-o cutie de plastic inchisa bine !
Fraged si gustos !
Arata foarte bine si sunt usor de facut!
RăspundețiȘtergereDin acest aluat se poate face cam orice tip de fursecuri!
Multumesc !:)
RăspundețiȘtergere