Haideti sa facem cel mai mare blog cu retete culinare si tot ce tine de bucatarie!
Acesta este un blog unde poate scrie oricine are o reteta culinara cu poze originale, sfaturi culinare si tot ce tine de bucatareala.
Cine vrea sa scrie pe acest blog trebuie sa lase un comentariu cu numele si adresa de email, pentru a va da autorizatia.
Va astept cu drag!

luni, 3 decembrie 2012

Cozonac tort cu dovleac


Ingrediente:

pt aluatul dospit: 500 g faina, 200 ml lapte, 100 g piure de povleac(dovleac fiert si pasat), 50 g zahar brun( se poate inlocui cu zahar alb), 50 g unt topit, 1 ou, coaja rasa de portocala, sare, 30 g drojdie
pt crema: 100 g  piure de povleac, 100 g zahar brun, 50 g unt,  scortisoara(dupa plac)

 Mod de preparare: Drojdia se pune in laptele caldut si se lasa 10 min. Faina se cerne, se adauga laptele, untul topit, zaharul, oul batut, sarea, coaja de portocala,  piureul de dovleac si se framanta bine. Sa acopera si se lasa la dospit.

Untul se freaca cu zaharul si piureul de dovleac. Se adauga scortisoara dupa gust. 
Aluatul dospit se imparte in 8 parti egale. Fiecare se intinde in aprx. 25x15 cm, se unge cu crema de dovleac si se suprapune cate doua. Se ruleaza, obtinandu-se astfel 4 rulouri. Fiecare rulou se taie in 6 bucati, cele de la margine drept, iar cele din minjloc in forma de trapez. Forma rotunda de tort,de apx.26 cm, se tapeteaza cu hartie de copt. Aluaturile taiate de pe margine se pun in mijloc, in forma de floare, iar cele trapezoidale de jur imprejur. Se lasa la dospit inca 20 de min, apoi se coace in cuptorul preincalzit, la 180 grade, tipm de 30 de minute. 





 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu