Haideti sa facem cel mai mare blog cu retete culinare si tot ce tine de bucatarie!
Acesta este un blog unde poate scrie oricine are o reteta culinara cu poze originale, sfaturi culinare si tot ce tine de bucatareala.
Cine vrea sa scrie pe acest blog trebuie sa lase un comentariu cu numele si adresa de email, pentru a va da autorizatia.
Va astept cu drag!

duminică, 26 mai 2013

Tort cu capsuni



Ingrediente:
Blat:
6 oua
6 linguri de apa
6 linguri de zahar
10 linguri de faina
2 linguri de cacao
1 plic praf de copt
Crema:
5 oua,
200 gr zahar
30 gr gelatina
500 ml lapte
30 gr amidon
500 gr frisca
1 esenta de vanilie
capsuni taiate cuburi
Glazura de capsuni
500 gr capsuni
200 gr zahar
1/2 plic gelatina(6 gr)

Mod de preparare:
Blat:
Albusurile impreuna cu apa si praful de copt se bat spuma tare.Se adauga zaharul si apoi galbenusurile.Cand s-a topit zaharul,se incorporeaza cacaua si faina amestecand usor.
Coacem blatul in forma rotunda 45-50 min.
Cand este rece se taie in doua parti.
Crema:
 Ouale se amesteca pana se obtine o crema ,se adauga laptele,esenta si amidonul si se pune la bain-marie pana se ingroasa.Se lasa sa se raceasca bine si apoi se amesteca cu frisca batuta.Gelatina hidratata se topeste si apoi se incorporeaza in crema.
In forma in care s-a copt tortul sau punem doar cercul pe un platou si asezam prima foaie de blat,asezam de jur imprejur jumatati de capsuni cu partea taiata inspre exterior,apoi jumatate din crema si capsuni taiate cuburi.Se pune al doilea blat se aseaza din nou jumatati de capsuni cu partea taiata inspre exterior.Se pune restul de crema si iar bucati de capsuni.





Dam la frigider cateva ore.Eu l-am lasat pana dimineata.
500 gr capsuni se lasa de seara pana dimineata cu 200 gr zahar.
Punem in blender capsunele cu zaharul,adaugam si gelatina hidratata si topita. Punem amestecul peste crema care s-a intarit la rece. Mai lasam 3-4 ore la rece. Glazura nu se va inchega foarte tare,atunci cand vom scoate cercul va curge putin pe margini.
Scoatem tortul din forma in care l-am lasat la rece .


Un comentariu: