Haideti sa facem cel mai mare blog cu retete culinare si tot ce tine de bucatarie!
Acesta este un blog unde poate scrie oricine are o reteta culinara cu poze originale, sfaturi culinare si tot ce tine de bucatareala.
Cine vrea sa scrie pe acest blog trebuie sa lase un comentariu cu numele si adresa de email, pentru a va da autorizatia.
Va astept cu drag!

sâmbătă, 24 mai 2014

Socata



Azi mergand la servici am observat ca deja a inflorit socul.
Iata o reteta de socata asa cum o pregatesc eu de ani de zile si ne place tare mult.
Nu fierb nimic.Nu folosesc drojdie pentru fermentare.

Ingrediente:
15-20  flori de soc proaspat culese
10 l apa
1 kg de zahar
2-3 lamai

Mod de preparare:
Florile de soc se spala.Int-un vas de sticla sau inox  care se poate acoperi se pune apa,zaharul, feliile de lamaie si florile de soc.Acoperim vasul si-l lasam intr-un loc insorit 5-6 zile.Mai amestecam in aceste zile pentru a ne asigura ca se va topi tot zaharul.Stercuram apoi socata si o pastarm la rece.
Este deosebit de racoritoare in zilele fierbinti.






Un comentariu: