Haideti sa facem cel mai mare blog cu retete culinare si tot ce tine de bucatarie!
Acesta este un blog unde poate scrie oricine are o reteta culinara cu poze originale, sfaturi culinare si tot ce tine de bucatareala.
Cine vrea sa scrie pe acest blog trebuie sa lase un comentariu cu numele si adresa de email, pentru a va da autorizatia.
Va astept cu drag!

vineri, 23 mai 2014

Prajitura cu capsuni




Ingrediente:
Blat:
10 oua,10 linguri de apa,10 linguri de ulei,12 linguri de zahar,3 linguri de cacao,12 linguri de faina si un praf de copt.
Crema:
750 ml lapte,2 plicuri budinca de capsuni,10 linguri de zahar, 400 gr branza de vaci,1 lingura esenta de capsuni Dr.oetqer
Decor:400 ml frisca,capsuni proaspete.
Mod de preparare:
Blat:
Albusurile se bat spuma impreuna cu apa.Cand spuma este tare se aduga zaharul si batem pana cand se topeste zaharul,apoi adaugam uleiul pe rand cate o lingura si apoi galbenusurile.
Faina,cacaua si praful de ocpt se incorporeaza in compozitie amestacand usor cu o lingura sau paleta.
Intr-o tava dreptunghiulara se toarna compozitia si se coace la foc mediu 30-35 min.
Se scoate din tava si se lasa la racit dupa care se taie pe mijoc pe orizontala pentru a aobtine doua foi.
Crema:
 Laptele ,praful de budinca si zaharul se fierb.Cand budinca este gata se adauga branza se amesteca bine si se lasa la rece,insa nu o lasam sa se intaresca de tot,o amestecam din cand in cand.


Pentru asamblare se pune in tava de copt o foaie din cele doua,o insiropam putin cu sirop aromatizat cu esenta de rom(sau cum doreste fiecare) turnam crema rece,care inca nu a apucat sa se intareasca foarte tare.Asezam peste crema a doua foaie pe care o insiropam si o acoperim cu folie.se lasa la rece 2-3 ore.
Rasturnam prajitura pe platou si o decoram cu frisca si cu capsuni.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu