Haideti sa facem cel mai mare blog cu retete culinare si tot ce tine de bucatarie!
Acesta este un blog unde poate scrie oricine are o reteta culinara cu poze originale, sfaturi culinare si tot ce tine de bucatareala.
Cine vrea sa scrie pe acest blog trebuie sa lase un comentariu cu numele si adresa de email, pentru a va da autorizatia.
Va astept cu drag!

vineri, 20 iulie 2012

Fursecuri fragede lipite cu gem

Pentru introducere va spun ca sunt niste fursecuri din bucataria romaneasca care se fac usor si sunt extrem de fragede ;se topesc in gura!





Ingrediente :

200 g unt
3 galbenusuri
1 vanilie
180 g zahar pudra
1/2 lingurita de bicarbonat stins in otet 
un strop de sare
faina cat cuprinde 
gem,marmelada sau dulceata (ce doriti)

Pentru decor :

50 g ciocolata neagra
50 g ciocolata alba

Untul lasat la temperatura camerei se mixeaza cu zaharul farin si vanilia pana se inspumeaza .Adaug galbenusurile ,sarea ,bicarbonatul stins in otet si amestec.Pun  faina pana se f-za un aluat care cade greu dupa lingura (o crema groasa).
Cu o lingurita am format fursecuri mici in forma tapetata cu hartie de copt .
Coacem la foc potrivit pana se maronesc usor pe margini.Se usuca cand le scoatem afara,asa ca nu le lasam sa se coaca prea mult  in cuptor .
Cand sunt reci le lipim,cate doua, cu gem si le glazuram cu ciocolata topita ,neagra si alba !

Le pastrez la temperatura camerei ,intr-o cutie de plastic inchisa bine !


Fraged si gustos !



2 comentarii:

  1. Arata foarte bine si sunt usor de facut!
    Din acest aluat se poate face cam orice tip de fursecuri!

    RăspundețiȘtergere