Haideti sa facem cel mai mare blog cu retete culinare si tot ce tine de bucatarie!
Acesta este un blog unde poate scrie oricine are o reteta culinara cu poze originale, sfaturi culinare si tot ce tine de bucatareala.
Cine vrea sa scrie pe acest blog trebuie sa lase un comentariu cu numele si adresa de email, pentru a va da autorizatia.
Va astept cu drag!

miercuri, 8 august 2012

Fursecuri marocane Kaab el ghazal - Coarne de gazela (reteta video)

Imi era pofta de niste fursecuri moi si aromate care sa se topeasca in gura dar nu voiam sa cumpar nimic din comert pentru ca nu mai au demult gustul si calitatea pe care le doream eu.Asa ca mi-am luat inima in dinti, desi ma cam speria perspectiva cuptorului incins in luna iulie, si m-am gandit sa fac niste fursecuri marocane grozave, pline de migdale si cu un aluat fraged cu unt, numite KAAB EL GHAZAL, adica Coarne de gazela.



Ingrediente pentru umplutura:
  • 500 gr migdale decojite
  • 200 gr zahar pudra
  • 60 gr unt topit
  • 1 lingurita scoartisoara
  • 2 linguri de apa de flori de portocal sau 2 plicuri de zahar cu aroma de flori de portocal
Ingrediente pentru aluat:
  • 500 gr faina
  • 2 oua
  • 4 lingurite de zahar
  • 120 de grame de unt topit
  • 120 ml apa calduta
  • 2 linguri de apa de flori de portocal

Cum se fac:
Puneti intr-un blander sau intr-un robot de bucatarie toate ingredientele pentru umplutura si mixati pana obtineti o pasta omogena care se poate modela(a se vedea in filmulet). Daca este nevoie mai puneti 1-2 linguri de apa. Puneti pasta de migdale in frigider pana faceti aluatul.
Pentru aluat puneti intr-un bol faina ouala zaharul untul si apa de flori de portocal si amestecati usor. Turnati treptat apa pana ce obtineti un aluat omogen. Framantati bine aluatul pana devine suplu si moale. Puteti face aluatul si in robotul de bucatatie punand toate ingredientele odata si turnand apa putin cate putin pana obtineti un aluat omogen. Lasati la frigider pentru 20-30 de minute.
Cum modelam fursecurile: rupeti bucati mici din aluat in intindeti-le cat mai subtire posibil. Modelati din pasta de migdale batonase cilindrice de grosimea unui deget. Acoperiti batoanele de migdale cu aluatul intins subtire si dati-i-le forma unui corn de gazela(a se vedea in video). Coaceti-le pentru 10-12 minute in cuptorul preincalzit, la foc mediu, verificandu-le din cand in cad. ATENTIE, fursecurile trebuie sa ramana albe si moi.

VEZI RETETA VIDEO:



Pofta buna!

Sursa acestei retete este blogul http://jamilas-cuisine.blogspot.ro/

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu