Ingrediente pentru umplutura:
- 500 gr migdale decojite
- 200 gr zahar pudra
- 60 gr unt topit
- 1 lingurita scoartisoara
- 2 linguri de apa de flori de portocal sau 2 plicuri de zahar cu aroma de flori de portocal
- 500 gr faina
- 2 oua
- 4 lingurite de zahar
- 120 de grame de unt topit
- 120 ml apa calduta
- 2 linguri de apa de flori de portocal
Cum se fac:
Puneti intr-un blander sau intr-un robot de bucatarie toate ingredientele pentru umplutura si mixati pana obtineti o pasta omogena care se poate modela(a se vedea in filmulet). Daca este nevoie mai puneti 1-2 linguri de apa. Puneti pasta de migdale in frigider pana faceti aluatul.
Pentru aluat puneti intr-un bol faina ouala zaharul untul si apa de flori de portocal si amestecati usor. Turnati treptat apa pana ce obtineti un aluat omogen. Framantati bine aluatul pana devine suplu si moale. Puteti face aluatul si in robotul de bucatatie punand toate ingredientele odata si turnand apa putin cate putin pana obtineti un aluat omogen. Lasati la frigider pentru 20-30 de minute.
Cum modelam fursecurile: rupeti bucati mici din aluat in intindeti-le cat mai subtire posibil. Modelati din pasta de migdale batonase cilindrice de grosimea unui deget. Acoperiti batoanele de migdale cu aluatul intins subtire si dati-i-le forma unui corn de gazela(a se vedea in video). Coaceti-le pentru 10-12 minute in cuptorul preincalzit, la foc mediu, verificandu-le din cand in cad. ATENTIE, fursecurile trebuie sa ramana albe si moi.
VEZI RETETA VIDEO:
Pofta buna!
Sursa acestei retete este blogul http://jamilas-cuisine.blogspot.ro/
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu