Haideti sa facem cel mai mare blog cu retete culinare si tot ce tine de bucatarie!
Acesta este un blog unde poate scrie oricine are o reteta culinara cu poze originale, sfaturi culinare si tot ce tine de bucatareala.
Cine vrea sa scrie pe acest blog trebuie sa lase un comentariu cu numele si adresa de email, pentru a va da autorizatia.
Va astept cu drag!

duminică, 9 septembrie 2012

Drob de pui in foietaj


Foto by Simona Floroaia - La Bohème
Imi cer scuze pentru prezentare!

Ingrediente:
- 1 kg ficatei de pasare
- 1 kg piept de pui dezosat
- 1 pachet de foietaj bella
- 8 oua pentru compozitie
- 3 galbenusuri si 2 linguri lapte,
pentru uns drobul(aluatul)
- 3-4 legaturi de ceapa
- 2-3 legaturi de usturoi
- 2 legaturi de marar
- 2 legaturi de patrunjel
- 1 sticla de vin alb sec, din care punem doar
1 cana si restul il bem
- seminte de susan
- sare, piper, cimbru, apoi
- 4 linguri de ulei
- 50 gr unt

Preparare:
Spalam bine ficateii sii pieptul de pui. Punem pieptul de pui in apa rece cu sare si lasam sa fiarba. 
Intr-o tigaie, cu capac, inabusim ficateii de pui in ulei, apoi punem 1 cana de vin si lasam sa fiarba.
Dupa ce s-au fiert, ficateii si pieptul de pui, ii lasam sa se raceasca si ii dam prin masina de tocat sau prin robot.
Spalam ceapa, usturoiul, verdeata si le tocm marunt(la cutit).
Separam albusurile de galbenusuri, de la cele 8 oua. Batem albusurile spuma si galbenusurile crema.
Intr-un castron mare amestecam ficateii si pieptul de pasare tocate, ceapa, usturoiul si verdeata tocatate si ele, galbenusurile crema, sare, piper, cimbru. La sfarsit adaugam si albusurile batute spuma.
Ungem, doua tavi de cozonac cu unt. Asezam o foaie de aluat in tava. Turnam compozitia si acoperim cu foaia care atarna peste tava. Batem 3 galbenusuri cu 2 linguri de lapte si ungem aluatul(ca pe cozonaci) si presaram cu susan.
Dam la cuptorul bine incins pentru circa 45 de minute, pana se rumeneste frumos(o culoare aurie)
Pofta buna!

Daca va place acest drob cu pui si foietaj lasati un comentariu!


Retete de mancaruri. Retete culinare.

Un comentariu: