Ingrediente pentru 2 checuri
6 oua
6 linguri de apa
6 linguri de ulei
8 linguri de zahar
12 linguri de faina
2 linguri de cacao
1 praf de copt
Crema:
200 ml frisca lichida
450 gr iaurt
1 plic de gelatina( 15 gr)
3 linguri de zahar pudra
400-500 gr cirese fara samburi(eu am avut in congelator)
Sirop:
200 ml apa,100 gr zahar,
1 esenta de rom
Mod de preparare:
Albusurile impreuna cu apa se bat bine, se adauga zaharul si se bate bezeaua pana se topeste zaharul.
Adaugam uleiul si galbenusurile.Incorporam in amestec amestecand usor apoi si cacaua,faina si praful de copt.
se imparte in doua si se pune in doua tavi de chec cu fund curbat tapetate cu hartie de copt.
Se coc la foc mic 35 min.
Se rastoarna,se indeparateaza hartia si se lasa sa se racesca blaturile.
Crema:
Frisca se bate bine. Gelatina se hidrateaza in 3-4 linguri de apa apoi se topeste pe bain-marie si se adauga in iaurt si apoi se amesteca impreuna cu frisca batuta si ciresele fara samburi.
Taiem checurile in jumatate pe orizontala.
In formele in care am copt checurile punem folie alimentara,punem partea de desupra o insiropam,punem crema pe care am impartit-o in doua,pentru a fi pentru ambele checuri.Deaupra punem parea care la coacere a fost in tava,insiropam si acesta parte si acoperim cu flole si lasam la frigider cel putin 2 ore.
Dupa acest timp scoatem checurile din tava si din folie si le acoperim cu ciocolata topita amestecata cu putin lapte pentru a fi mai fluida.Eu am scapat un strop prea mult lapte si a fost cam lichida ciocolata mea.
Decoram cu putina frisca si cirese confiate.
Arata minunat!:)
RăspundețiȘtergereBravo!
Foarte dragalasa! Ciresele ,le-ai cumparat sau le-ai confiat tu insuti? daca da sa-mi trimiti te rog reteta.
RăspundețiȘtergere
RăspundețiȘtergereInteresanta reteta, imagini frumoase, foarte gustoase, îmi place blog-ul are mai multe variante şi este de înaltă calitate... Va invitam sa vizitati blog-ul meu din Valencia, cu reţete tradiţionale din regiunea Valencia.
http://valenciagastronomic.blogspot.com.es
În această săptămână "Reteta fritters dovleac" şi săptămâna următoare "Mona Paşti din Valencia" ai de gând să-şi piardă?
În blog-ul meu puteţi găsi un Traducător
ta, dacă vă place gastronomie valenciană, puteţi plasa codul HTML pe blog-ul dvs., şi veţi avea acces direct la blog-ul meu, veţi vedea că se
drăguţ.
Ce delicios arata! Parca este un mini tortulet
RăspundețiȘtergere