Haideti sa facem cel mai mare blog cu retete culinare si tot ce tine de bucatarie!
Acesta este un blog unde poate scrie oricine are o reteta culinara cu poze originale, sfaturi culinare si tot ce tine de bucatareala.
Cine vrea sa scrie pe acest blog trebuie sa lase un comentariu cu numele si adresa de email, pentru a va da autorizatia.
Va astept cu drag!

marți, 29 ianuarie 2013

Chec de cacao si crema de iaurt cu cirese



Ingrediente pentru 2 checuri
6 oua
6 linguri de apa
 6 linguri de ulei
 8 linguri de zahar
12 linguri de faina
 2 linguri de cacao
 1 praf de copt
Crema:
 200 ml frisca lichida
450 gr iaurt
1 plic de gelatina( 15 gr)
3 linguri de zahar pudra
400-500 gr cirese fara samburi(eu am avut in congelator)
Sirop:
200 ml apa,100 gr zahar,
1 esenta de rom
 Mod de preparare:
Albusurile impreuna cu apa se bat bine, se adauga zaharul si se bate bezeaua pana se topeste zaharul.
 Adaugam uleiul si galbenusurile.Incorporam in amestec amestecand usor apoi si cacaua,faina si praful de copt.

 se imparte in doua si se pune in doua tavi de chec cu fund curbat tapetate cu hartie de copt.
 Se coc la foc mic 35 min.

 Se rastoarna,se indeparateaza hartia si se lasa sa se racesca blaturile.
 Crema:
 Frisca se bate bine. Gelatina se hidrateaza in 3-4 linguri de apa apoi se topeste pe bain-marie si se adauga in iaurt si apoi se amesteca impreuna cu frisca  batuta si  ciresele fara samburi.
Taiem checurile in jumatate pe orizontala.
 In formele in care am copt checurile punem folie alimentara,punem partea de desupra  o insiropam,punem crema pe care am impartit-o in doua,pentru a fi pentru ambele checuri.Deaupra punem parea care la coacere a fost in tava,insiropam si acesta parte si acoperim cu flole si lasam la frigider cel putin 2 ore.
 Dupa acest timp scoatem checurile din tava si din folie si le acoperim cu ciocolata topita amestecata cu putin lapte pentru a fi mai fluida.Eu am scapat un strop prea mult lapte si a fost cam lichida ciocolata mea.
 Decoram cu putina frisca si cirese confiate.

4 comentarii:

  1. Foarte dragalasa! Ciresele ,le-ai cumparat sau le-ai confiat tu insuti? daca da sa-mi trimiti te rog reteta.

    RăspundețiȘtergere

  2. Interesanta reteta, imagini frumoase, foarte gustoase, îmi place blog-ul are mai multe variante şi este de înaltă calitate... Va invitam sa vizitati blog-ul meu din Valencia, cu reţete tradiţionale din regiunea Valencia.

    http://valenciagastronomic.blogspot.com.es

    În această săptămână "Reteta fritters dovleac" şi săptămâna următoare "Mona Paşti din Valencia" ai de gând să-şi piardă?

    În blog-ul meu puteţi găsi un Traducător

    ta, dacă vă place gastronomie valenciană, puteţi plasa codul HTML pe blog-ul dvs., şi veţi avea acces direct la blog-ul meu, veţi vedea că se
    drăguţ.

    RăspundețiȘtergere
  3. Ce delicios arata! Parca este un mini tortulet

    RăspundețiȘtergere