E prima data cand fac panna cotta.Initial am vrut sa fac un tort panna cotta cu piscoturi si capsuni,dar pe parcurs m-am razgandit si am pus in pahare crema si doar ce a mai ramas in tort.
Poze pe etape nu am pentru am uitat efectiv sa mai pozez,apoi toate cu mare graba pentru ca la mine in bucatarie este foarte cald.
Ingrediente:
Panna cotta :
1 l frisca lichida
400 gr lapte
100 gr zahar
30 gr gelatina granule
Gelatina de capsuni
1,5 kg de capsuni
30 gr gelatina
400 gr dulceata de capsuni
Mod de preparare:
Panna cotta:
Frisca,laptele si zaharul se pun la foc 1-2 min.
Gelatina se hidrateaza in putin lapte rece si apoi se adauga peste amestecul de frisca.
Am asezat paharele inclinate pe o parte(am vazut pe mai multe bloguri,mi-a placut si mi s-a parut usor de realzat),am pus cu ajutorul unei palnii amestecul de frisca si am dat apoi la rece cam 4 ore.
Gelatina de capsuni:
Fructele spalate,curatate de codite le-am pus in blender,am adaugat si dulceata de capsuni si am mixat totul.Am hidratat gelatina in putina apa pe care apoi am incalzit-o pe aburi ca sa se dizolve si am adaugat-o in capsunile bleduite.
Am pus peste panna cotta rece,intarita,sucul de capsuni si am pus din nou la rece cam 2 ore paharele.
Pentru decor am folosit cateva boabe de zmeura proaspat culese din gradina si o frunzulita de menta.
Iata rezultatul final.
Wow Veronica, ce bine arata!
RăspundețiȘtergereSuper frumoasa si sigur...delicioasa !:)
RăspundețiȘtergereExcelent arata !superba combinatia; culoare, gust, savoare :)
RăspundețiȘtergereVa multumesc mult pentru aprecieri!
RăspundețiȘtergereFoarte gustos. Felicitari!
RăspundețiȘtergereAi vazut cine a dat like pe Facebook la reteta asta.....
RăspundețiȘtergereJakob Hausmann