Pentru ca reteta mea face parte din primele retete postate pe acest blog culinar romanesc, care o sa aiba un succes rasunator, m-am gandit sa incep cu o reteta de papanasi ;desert traditional romanesc cu o istorie veche si delicioasa.
Reteta este din cartea - Bucatele noastre- de Horia Virlan .
Ingrediente :
250 gr branza grasa de vaci
150 gr faina
1 ou
2 linguri gris
2 linguri zahar
ulei pentru prajit
1 lamaie(coaja)
smantana
dulceata de afine sau fructe de padure (merge cel mai bine) :)
1 lingurita bicarbonat stins
Mod de preparare :
Se amesteca branza de vaci cu zahar,ou, gris, coaja de lamaie, un vf de sare, bicarbonat stins in zeama de lamaie si faina pana rezulta un aluat moale dar care poate fi modelat .Formam bile, pe care le gaurim in mijloc cu coada la lingura ,si niste bilute mai mici pentru capac .
Prajim papanasii in muuuult ulei bine incins .
Se servesc cu smantana si dulceata .
Simplu si gustos.
http://calatorii-culinare-adina.blogspot.ro/
Reteta este din cartea - Bucatele noastre- de Horia Virlan .
Ingrediente :
250 gr branza grasa de vaci
150 gr faina
1 ou
2 linguri gris
2 linguri zahar
ulei pentru prajit
1 lamaie(coaja)
smantana
dulceata de afine sau fructe de padure (merge cel mai bine) :)
1 lingurita bicarbonat stins
Mod de preparare :
Se amesteca branza de vaci cu zahar,ou, gris, coaja de lamaie, un vf de sare, bicarbonat stins in zeama de lamaie si faina pana rezulta un aluat moale dar care poate fi modelat .Formam bile, pe care le gaurim in mijloc cu coada la lingura ,si niste bilute mai mici pentru capac .
Prajim papanasii in muuuult ulei bine incins .
Se servesc cu smantana si dulceata .
Simplu si gustos.
http://calatorii-culinare-adina.blogspot.ro/
Super!
RăspundețiȘtergereAmintiri din copilaria cea frumoasa!