Ingrediente:
Pentru aluat:
4 galbenusuri
1 lingura drojdie granulata
1 ou
3 linguri lapte
1/2 lingurita sare
300~325 g. faina
150 grame unt moale
Pentru umplutura:
140 g. zahar pudra
1 pachetel zahar vanilat
150 g. miez de nuca macinat
1/2 lingurita praf de scortisoara
Mod de preparare :
Se freaca bine untul pana se albeste.
Adaugati galbenusurile si mixati pana se incorporeaza, apoi oul, sarea si drojdia dizolvata in lapte.
Adaugati faina cernuta cate putin pana obtineti o coca, o lasati sa dospeasca un sfert de ora.
Aluatul se intinde foaie subtire de 1 mm grosime si se taie patratele de marimea de marimea unor carti de joc.
Se umple fiecare bucata cu umplutura si se ruleaza.
Scortisoarele formate se pun pe tava de copt asternuta cu folie de aluminiu si se coc timp de ~ 15 minute pe raftul de sus al cuptorului incins la 180 de grade Celsius pana cand prind o culoare rumena ca scortisoara.
Bravo Anastasia, ai spart gheata!
RăspundețiȘtergereSa fie intr-un ceas bun!
Excelenta reteta!
Multumesc Vasile, eu nu am nici o pretentie doar ca cei care vor avea acest blog in blogroll nu vor vedea ultima postare de pe blog, ar fi bine sa adaugi un text gadjet deasupra postarilor cu mesajul necesar :)
ȘtergereCu acordul vostru o sa las tot timpul postarea despre acest blog ca si prima postare!
RăspundețiȘtergereImi place ,este o reteta inedita !:)
RăspundețiȘtergereMultumesc Adina, ma bucur mult ca ti-a placut reteta:) si papanasii tai arata grozav <3
ȘtergereGrozava reteta! Cred ca la un moment dat am sa incerc si eu. :)
RăspundețiȘtergereMultumesc draga Aliz, e atat de bun incat dispar imediat de pe masa, sa faci mai mult :))
Ștergere