Haideti sa facem cel mai mare blog cu retete culinare si tot ce tine de bucatarie!
Acesta este un blog unde poate scrie oricine are o reteta culinara cu poze originale, sfaturi culinare si tot ce tine de bucatareala.
Cine vrea sa scrie pe acest blog trebuie sa lase un comentariu cu numele si adresa de email, pentru a va da autorizatia.
Va astept cu drag!

marți, 24 iulie 2012

Panna cotta cu capsuni




E prima data cand fac panna cotta.Initial am vrut sa fac un tort panna cotta cu piscoturi si capsuni,dar pe parcurs m-am razgandit si am pus in pahare crema si doar ce a mai ramas in tort.
Poze pe etape nu am pentru am uitat efectiv sa mai pozez,apoi toate cu mare graba pentru ca la mine in bucatarie este foarte cald.
Ingrediente:
Panna cotta :
1 l frisca lichida
400 gr lapte
100 gr zahar
30 gr gelatina granule
Gelatina  de capsuni
1,5 kg de capsuni
30 gr gelatina
400 gr dulceata de capsuni
Mod de preparare:
Panna cotta:
Frisca,laptele si zaharul se pun la foc 1-2 min.
Gelatina se hidrateaza in putin lapte rece si apoi se adauga peste amestecul de frisca.
Am asezat paharele inclinate pe o parte(am vazut pe mai multe bloguri,mi-a placut si mi s-a parut usor de realzat),am pus cu ajutorul unei palnii amestecul de frisca si am dat apoi la rece cam 4 ore.
Gelatina de capsuni:
Fructele spalate,curatate de codite le-am pus in blender,am adaugat si dulceata de capsuni si am mixat totul.Am hidratat gelatina in putina apa pe care apoi am incalzit-o pe aburi ca sa se dizolve si am adaugat-o in capsunile bleduite.
Am pus peste panna cotta rece,intarita,sucul de capsuni si am pus din nou la rece cam 2 ore paharele.
Pentru decor am folosit cateva boabe de zmeura proaspat culese din gradina si o frunzulita de menta.
Iata rezultatul final.



6 comentarii:

  1. Super frumoasa si sigur...delicioasa !:)

    RăspundețiȘtergere
  2. Excelent arata !superba combinatia; culoare, gust, savoare :)

    RăspundețiȘtergere
  3. Ai vazut cine a dat like pe Facebook la reteta asta.....
    Jakob Hausmann

    RăspundețiȘtergere