Haideti sa facem cel mai mare blog cu retete culinare si tot ce tine de bucatarie!
Acesta este un blog unde poate scrie oricine are o reteta culinara cu poze originale, sfaturi culinare si tot ce tine de bucatareala.
Cine vrea sa scrie pe acest blog trebuie sa lase un comentariu cu numele si adresa de email, pentru a va da autorizatia.
Va astept cu drag!

vineri, 20 iulie 2012

Clătite Clujene in tigaia Fissler



Multe mulţumiri pentru tigaia de clătite Fissler primită cadou  de la gatestesanatos.ro,   in cadrul  concursului organizat "Clatidiada bloggerilor culinari" .
Este o tigaie de foarte bună calitate, în care se fac  clătite perfecte, fiindcă este antiaderentă. Clătitele se coc uniform, şi se întorc foarte uşor. După folosire, tigaia se curaţă foarte usor. Am făcut in ea nişte clătite după o reţetă foarte veche, autentică din Cluj. 


Ingrediente: 1 ouă, 250-300 gr făină, 300-400 ml apă minerală, 100 gr  slănină clujeană, 100 gr caş, 200 ml smăntănă, 1 ceapă rosie, sare, piper
Prepararea: slănina se taie cubuleţe  mici si se prăjeşte,  se scoate pe hărie de bucătărie. Se curăţă ceapa, se taie mărunt, apoi se prăjeste in untura rămasă de la slănină. Oul se bate , se adaugă alternativ făina şi apa minerală, şi se amestecă bine să nu facă cocoloaşe. Se potriveşte gustul cu sare şi piper, apoi se adaugă slănina şi ceapa prăjită. Se lasă 15 minute, apoi se coc clătite in tigaia .
Se  umple clatitele cu cas răzălit, se rulează şi se pune in tavă, unul lăngă altul. Deasupra se pune smăntănă şi se dă la cuptor. Se servesc calde. 

http://aledakonyhaja.blogspot.ro/

5 comentarii:

  1. Sunt mort dupa chestii sarate! Trimite si la mine o portie mai mare!

    RăspundețiȘtergere
  2. Vezi, ca sunt pe drum, deschide usa :))

    RăspundețiȘtergere
  3. Cred ca eu sunt mai pofticios decat grasu64, asa ca vreau doua portii mari:)), multumin pentru aprecierile facute la adresa tigaii.

    RăspundețiȘtergere