Haideti sa facem cel mai mare blog cu retete culinare si tot ce tine de bucatarie!
Acesta este un blog unde poate scrie oricine are o reteta culinara cu poze originale, sfaturi culinare si tot ce tine de bucatareala.
Cine vrea sa scrie pe acest blog trebuie sa lase un comentariu cu numele si adresa de email, pentru a va da autorizatia.
Va astept cu drag!

marți, 17 iulie 2012

PAPANASI

Pentru ca reteta mea face parte din primele retete postate pe acest blog culinar romanesc, care o sa aiba un succes rasunator, m-am gandit sa incep cu o reteta de papanasi ;desert traditional romanesc cu o istorie veche si delicioasa.
Reteta este din cartea - Bucatele noastre- de Horia Virlan .





Ingrediente :


250 gr branza grasa de vaci
150 gr faina
1 ou
2 linguri gris
2 linguri zahar
ulei pentru prajit
1 lamaie(coaja)
smantana 
dulceata de afine sau fructe de padure (merge cel mai bine)    :)
1 lingurita bicarbonat stins 

Mod de preparare :

Se amesteca branza de vaci cu zahar,ou, gris, coaja de lamaie, un vf de sare, bicarbonat stins in zeama de lamaie si faina pana rezulta un aluat moale dar care poate fi modelat .Formam bile, pe care le gaurim in mijloc cu coada la lingura ,si niste bilute mai mici pentru capac .
Prajim papanasii in muuuult ulei bine incins . 
Se servesc cu smantana si dulceata .


Simplu si gustos. 

http://calatorii-culinare-adina.blogspot.ro/ 



Un comentariu: