Haideti sa facem cel mai mare blog cu retete culinare si tot ce tine de bucatarie!
Acesta este un blog unde poate scrie oricine are o reteta culinara cu poze originale, sfaturi culinare si tot ce tine de bucatareala.
Cine vrea sa scrie pe acest blog trebuie sa lase un comentariu cu numele si adresa de email, pentru a va da autorizatia.
Va astept cu drag!

luni, 23 iulie 2012

Paste cu carne si sos de rosii



Am fost invitata sa postez retele mele pe acest blog.Voi incepe cu prima mea postare ca fiind acesta reteta de paste.


Daca tot am castigat excursia la Roma la concursul de la Delimano,si daca tot am fost la Roma,trebuia neaparat sa-mi aduc niste paste de acolo.Am gasit intr-un supermerket niste  paste cochilii uriase.Bineinteles ca mi-am cumparat 2 pungi,nici nu erau scumpa,in jur de 1 euro.
O parte din ele le-am pregatit umplute cu carne tocata din piept de curcan.
Ingrediente:

 25 paste cochilie uriase
800 gr carne tocata din piept de curcan
400 gr ciuperci
1 ceapa ,2 catei de usturoi tocat marunt
sare,chili,rozmarin,patrunjel verde
100 gr cascaval
100 gr pasta de tomate
2 rosii

Mod de preparare:

Ceapa tocata am calit-o in 2 linguri de ulei in wok-ul de la Delimano,am adaugat carnea si ciupercile taiate cubulete,condimentele si usturoiul.Cand totul a fost gata,am dat deoparte de pe foc.


Pastele se fierb in apa cu sare cam 8-10 min .avem grija sa nu le rupem cand le scoatem din apa.


Le-am scurs de apa apoi le-am umplut cu amestecul de carne si le-am asezat frumos una langa alta in tava de la Delimano.


Deasupra am asezat felii de rosii,peste care am presarat putin rozmarin,apoi am pus sosul  de rosii(pasta de tomate cu putina apa) si la final cascaval ras.

Cuptorul l-am incalzit inainte cam la 200 de grade,am redus apoi focul si am pus tava pe care am lasat-o apoi 6-7 min,pana cand se topeste bine cascavalul peste paste.
Se servesc imediat calde.


5 comentarii:

  1. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

    RăspundețiȘtergere
  2. Wow... ce bine arata, trebuiesc incercate!
    Bine ai venit Veronica!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Sunt mai greu de gasit pastele astea la noi,iar umplutura se paote face dupa gustul fiecaruia.

      Ștergere
  3. Tare bine arata ! eu nu le-am vazut in magazin la ei, dar adevarul este ca nici macar nu ma-m uitat dupa paste...Bune si aspectoase, bravo !

    RăspundețiȘtergere