Haideti sa facem cel mai mare blog cu retete culinare si tot ce tine de bucatarie!
Acesta este un blog unde poate scrie oricine are o reteta culinara cu poze originale, sfaturi culinare si tot ce tine de bucatareala.
Cine vrea sa scrie pe acest blog trebuie sa lase un comentariu cu numele si adresa de email, pentru a va da autorizatia.
Va astept cu drag!

duminică, 29 iulie 2012

Sirop (miere) de busuioc

Un excelent indulcitor, natural, parfumat, aromat, gros de consistenta mierii (de aici si numele), cu o culoare galbena, limpede ce te inbie parca la gustat ! Busuiocul l-am cultivat eu in doua jardiniere, s-a facut mare, mult si frumos si astfel mi-a venit ideia sa fac sirop, a rezultat ceva minunat de bun !
Timp de pregatire: 230’
Ingrediente:
300g busuioc proaspat
3L apa plata
3kg zahar
2 lamai doar sucul
Mod de preparare:
Spalam busuiocul sub jet de apa rece si-l lasam la scurs intr-o strecuratoare.
Punem  apa la fiert, intr-o oala incapatoare si cand da in clocot, adaugam busuiocul. Lasam cam 5-8’ sa-si elibereze aromele si cand isi schimba culoarea, il scoatem afara ( si-l aruncam). Adaugam zaharul si lasam la fiert, fara capac, la foc mic. In ultimele 30’ de fiert, adaugam sucul de lamaie. Cand ajungem la consistenta dorita, luam siropul de pe foc.
Siropul strecurat printr-o sita fina, il punem in sticle/borcane cu capac, sterilizate in prealabil si le lasam sub paturi, pana la racirea completa.
Etichetam sticlele si le depozitam in camara.
Pofta buna!

2 comentarii:

  1. Impresionant! Stiu ca busuiocul e si planta medicinala, siropul are vreo folosinta benefica? Adica cum si la ce se foloseste siropul, cum se consuma? Tare mult imi place reteta. :)

    RăspundețiȘtergere
  2. Siropul se poate bea ca atare, cu apa (pe post de suc), indulcitor pt ceaiuri sau aromatizant pt. prajituri, etc. Are un efect antiseptic si ajuta la digestie, calmeaza crizele de flatulenta si este un bun adjuvant in bolile digestive.De asemenea, se pot lua cateva inghitituri de sirop simplu, pt. dezinfectarea aparatului respirator.
    multa sanatate!

    RăspundețiȘtergere