Haideti sa facem cel mai mare blog cu retete culinare si tot ce tine de bucatarie!
Acesta este un blog unde poate scrie oricine are o reteta culinara cu poze originale, sfaturi culinare si tot ce tine de bucatareala.
Cine vrea sa scrie pe acest blog trebuie sa lase un comentariu cu numele si adresa de email, pentru a va da autorizatia.
Va astept cu drag!

duminică, 12 august 2012

Tiramisu cu visine (reteta video)

Pentru ca afara sunt peste 40 de grade, m-am gandit sa fac un desert usor si racoritor si care sa nu necesite coacere pentru ca stiu ca ultimul lucru pe care vrem sa-l pe o vreme ca asta este sa ne "coacem" in fata unui cuptor. Primul desert care mi-a venit in minte a fost TIRAMISU. Apoi m-am gandit ca totusi ar fi cam multa cafea in reteta asta si ca nu ne face bine, mai ales vara, si m-am hotarat sa fac un tiramisu cu visine, desert racoritor si foarte bun.

Ingrediente:
  • 1 pachet de piscoturi (400 gr)
  • 1 kg de visine (fara samburi si stoarse de suc)
  • 500 gr de suc de visine
  • 4 oua
  • 8-10 linguri de zahar pudra (depinde de gustul fiecaruia)
  • 500 gr de mascarpone
Cum se face:

Se separa prima data ouale. Galbenusurile se mixeaza bine cu 5 linguri de zahar pudra pana se albesc si au consistenta unei creme. Peste crema de galbenusuri se pun cele 500 gr de mascarpone si se omogenizeaza bine.
Separat se bat bine albusurile si se adauga treptat cele 5 linguri de zahar ramase mixandu-se pana devin lucioase ca pentru bezea.
Se amesteca crema de mascarpone si galbenusuri cu albusurile mixate cu zahar amestecand usor de jos in sus.
Montarea tortului: pe un platou se pune un inel de la o tava de tort si se tapeteaza marginile acestuia cu piscoturi inmuiate in suc de visine (eu am taiat piscoturi cam 1 cm la unul din capete pentru a sta in pozitie verticala). Se tapeteaza cu piscoturi inmuiate si baza inelului de tort si se adauga jumatate din crema de mascarpone, iar peste crema se pun visinele. Se mai pune un rand de piscoturi inmuiate peste stratul de fructe si la sfarsit restul de crema si iar visine proaspete. Se pune tortul la frigider pentru cel putin 4-5 ore sau cel mai bine peste noapte. A doua zi se scoate ineul de tort si se decoreaza desertul dupa bunul plac.

Reteta video:

Pofta buna!

Sursa acestei retete este blogul http://jamilas-cuisine.blogspot.ro/

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu