Foto by Simona Floroaia - La Bohème
Ingrediente pentru umplutura :
-500 g carne tocata (dupa preferinte:pui,porc)
-500 g ciuperci
-un pahar de vin alb,sec
-un pahar de smantana
-o ceapa mica
-o legatura marar
-sare, piper dupa gust
Ingrediente pentru aluat :
-500 g faina
-un pliculet drojdie uscata
-o cana de apa calduta
-o cescuta ulei caldut(preferabil de masline)
-o lingurita sare
Preparare:
Caliti carnea, ciupercile si ceapa,in putin ulei si adaugati vinul.Lasati pana scade ,de tot,zeama.Dati-o de pe foc si adaugati smantana si mararul.
Framantati un aluat ca de pizza(vezi reteta video).Impartiti aluatul in doua si intindeti doua foi subtiri.Ungeti tava cu ulei si presarati pesmet.Puneti prima foaie peste care intindeti umplutura.A doua foaie taiati-o fasii de un cm.Peste
umplutura puneti fasiile de aluat,aranjate sub forma de grila.Se unge cu galbenus de ou si se da la cuptor pana se rumeneste.
Pofta buna!

Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu